Nieuws

200.000 Phalaenopsis stekken van Sion opgepot
bij Bevo Farms in Edmonton, Canada

Sion en Bevo Farms hebben de afgelopen maand de eerste 200.000 Phalaenopsis planten  opgepot.  De start ziet er veelbelovend uit, aangezien zowel de wortel- als bladontwikkeling in de eerste weken erg goed verloopt. De halfwas planten, een assortiment van 60 soorten in potmaat 12 cm, zijn vanaf augustus 2023 beschikbaar. De partners richten zich met deze samenwerking op Phalaenopsis kwekers in de Noord-Amerikaanse markt.

 

Sion’s uitgebreide assortiment, snelle lokale levertijd en moderne faciliteiten in Edmonton.
Sion beschikt over een zeer uitgebreid assortiment, mede door de samenwerking met collega-veredelaars onder de noemer “Breeders in the spotlight”. De producten zijn op kleur én op ras te bestellen. Bovenal zorgt de korte lokale levertijd van 2 tot 4 dagen voor een strakke leveringsplanning, waarbij een jaarrond wekelijkse levering of juist een grote levering in piekperiodes voor de feestdagen mogelijk is. De productielocatie in Edmonton beschikt over moderne en uitgebreide voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een volledig afgesloten kas zonder luchtramen, wat zorgt voor gecontroleerde lucht- en vochtkwaliteit en uitstekende hygiëne.

 

Over de samenwerking
In mei 2022 zijn Sion Young Plants en Bevo Farms een exclusieve samenwerking aangegaan voor de opkweek van Phalaenopsis. Bevo Farms is een opkweekbedrijf van o.a. bloeiende planten en diverse jonge groenteplanten en brengt ruim 35 jaar ervaring met zich mee. Sion Young Plants, behoort tot de internationale top van veredelaars en vermeerderaars van Phalaenopsis en zorgt voor een uitgebreid assortiment en marketing- en verkoopkennis. “Waar Bevo Farms zorgt voor optimale opkweek en logistiek, kunnen wij de klanten op onze beurt voorzien van teeltadvies, marktinformatie en de keuze van het assortiment.” Aldus salesmanager Randy van Paassen (Sion).

Sion maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie ons privacy statement.