Nieuws

Breeder in the Spotlight:
Piko Breeding

Veredelaar en kweker: een gouden combinatie

Familie de Koning is al sinds de jaren ’80 actief in de orchideeën wereld. De veredeling deed eind jaren ’90 haar intrede en de ervaring als kweker speelt hierin een belangrijke rol. Anders dan gebruikelijk worden rassen geselecteerd op praktijkniveau.

“Onze liefde voor de Phalaenopsis en het streven naar perfectie leidde tot de oprichting van de veredelingstak. Met veel liefde en toewijding worden de meest bijzondere rassen voor het hoge segment veredeld. Daarnaast behoren ervaring en flinke dosis verbeeldingskracht tot de kernkwaliteiten.” Kenmerkend voor ‘Piko rassen’ zijn de uitzonderlijk grote bloemen, korte taklengte en extravagante kleuren combinaties.

Het stukje ontzorging is voor Piko de belangrijkste aanleiding succesvolle rassen onder te brengen bij Sion. “Sion verzorgt wereldwijd de sales en marketing van de door onze veredelde rassen, zodat wij kunnen doen waar we het liefste mee bezig zijn: adembenemende nieuwe rassen creëren”, aldus Arno de Koning.

Sion maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie ons privacy statement.