Nieuws

Nieuwe productielocatie
in Edmonton, Canada

Sion en Bevo Farms starten het jaar met een verhuizing naar Edmonton, Canada. De samenwerking tussen Sion en Bevo Farms – die in mei 2022 is ingegaan – zorgt ervoor dat Sion haar klanten in Noord-Amerika naast stek in laboratorium bekers , nu ook kan voorzien van stekmateriaal in een plug of halfwas planten. Deze maand zal de totale productie van Vancouver naar Edmonton verhuizen. Deze grotere, hypermoderne en royaal uitgevoerde productielocatie biedt voordelen die in Phalaenopsisteelt nog nauwelijks worden ingezet en de partners zijn daarom trots dit nieuws te kunnen delen.

De productielocatie in Edmonton is voorzien van de meest uitgebreide gemakken
De locatie in Edmonton, is overgenomen van een bedrijf actief in de Cannabisteelt. De locatie is in 2018 gebouwd en voorzien van de meest uitgebreide en moderne gemakken. Zo is de kas bijvoorbeeld volledig afgesloten – zonder luchtramen – en staan alle producten op tafels op dichte betonvloeren, wat zorgt voor gecontroleerde lucht- en vochtkwaliteit en uitstekende hygiëne. “Wanneer we zelf een nieuwe kas zouden bouwen, zouden we uit kostenoogpunt een meer ‘standaard’ versie moeten kiezen. Door deze overname kunnen we echter wel gebruik maken van al deze hoogwaardige extra’s en dit zorgt voor een optimaal teeltklimaat en kleine kans op virussen. Daarbij vergroten we van 5.6 naar 7.2 hectare, dus zijn we klaar om te groeien voor de toekomst!” Aldus Peter Kuijvenhoven, COO van Bevo Farms.

Uitnodiging beurs TPIE stand #533
Van 18 t/m 20 januari 2023, hebben Sion en Bevo samen een beursstand op de Tropical Plant International Expo (TPIE), in Tampa (Florida). De partners gaan hier graag persoonlijk in gesprek met hun klanten, om meer te vertellen over de nieuwe locatie, de samenwerking en te zien waar zij klanten kunnen ondersteunen. Klanten en geïnteresseerden zijn van harte welkom in de eigen beursstand: stand nummer #533.

Start levering klanten in januari in pluggentrays en halfwas in september
De twee partijen kunnen door de samenwerking de Noord-Amerikaanse markt naast Phalaenopsis stek in laboratoriumbekers, ook stekmateriaal in plug of halfwas planten met – of zonder- tak leveren. De producten zijn op kleur én op ras te bestellen, vanuit het brede assortiment van Sion en van collega veredelaars onder de noemer “Sion Breeders in the Spotlight”. De korte lokale levertijd van 2 tot 4 dagen zorgt er bovenal voor dat er een strakke leveringsplanning kan worden gehanteerd, waarbij een jaarrond wekelijkse levering of juist een grote levering in piekperiodes voor de feestdagen mogelijk is. Naar verwachting zal het eerste stekmateriaal in pluggentrays vanaf januari 2023 worden uitgeleverd, gevolgd door het halfwas plantmateriaal met of zonder tak vanaf september 2023.

Over de samenwerking
In mei 2022 zijn Sion Young Plants en Bevo Farms een exclusieve samenwerking aangegaan voor de opkweek van Phalaenopsis. Bevo Farms is een opkweekbedrijf van o.a. bloeiende planten en diverse jonge groenteplanten en brengt ruim 35 jaar ervaring met zich mee. Sion Young Plants, behoort tot de internationale top van veredelaars en vermeerderaars van Phalaenopsis en zorgt voor een uitgebreid assortiment en marketing- en verkoopkennis. “Waar Bevo Farms zorgt voor optimale opkweek en logistiek, kunnen wij de klanten op onze beurt voorzien van teeltadvies, marktinformatie en de keuze van het assortiment.” Aldus salesmanager Randy van Paassen (Sion).

Sion maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie ons privacy statement.