Nieuws

Sion start exclusieve samenwerking met Bevo Farms in Canada

Onlangs is Sion Young Plants (Sion), een exclusieve samenwerking aangegaan met het in Canada gevestigde bedrijf Bevo Farms voor de opkweek van haar genetica. Sion is hierdoor in staat haar klanten naast Phalaenopsis stek in laboratoriumbekers, ook stekmateriaal in plug of halfwas met – of zonder- tak te leveren. De producten zijn op kleur én op ras te bestellen, vanuit het brede assortiment van Sion en van collega veredelaars. De korte lokale levertijd van 2 tot 4 dagen zorgt er bovenal voor dat er een strakke leveringsplanning kan worden gehanteerd, waarbij een jaarrond wekelijkse levering of juist een grote levering in piekperiodes voor de feestdagen mogelijk is.

‘Dankzij onze samenwerking met Bevo Farms kunnen wij onze klanten in Canada en Noord-Amerika nog beter van dienst zijn. Bevo Farms is een hypermodern opkweekbedrijf en kweekt op met genetica van Sion. Sion heeft de beschikking over een zeer breed assortiment, door eigen genetica en door samenwerking met collega veredelaars, onder de noemer “Breeders in the spotlight”. Daardoor zijn er voor iedere klant, passende rassen beschikbaar.
Waar Bevo Farms zorgt voor optimale opkweek en logistiek, kunnen wij de klanten op onze beurt voorzien van teeltadvies, marktinformatie en de keuze van het assortiment. De afhandeling en levering verloopt rechtstreeks via Bevo Farms. Deze samenwerking zien wij als een zeer positieve stap om de Amerikaanse en Canadese consument te voorzien van de lokaal steeds populairder wordende orchidee.’
Aldus salesmanager Randy van Paassen (Sion).

Naar verwachting zal het eerste stekmateriaal in pluggentrays vanaf januari 2023 worden uitgeleverd, gevolgd door het halfwas met of zonder tak vanaf september 2023.

Over Bevo Farms

Als sinds 1986 is het van oorsprong Nederlandse Bevo Farms gevestigd in Langley (Vancouver) actief. Met circa 30 hectare moderne opstanden, verdeeld over vijf locaties,  heeft Bevo Farms zich de afgelopen 35 jaar ruimschoots bewezen als betrouwbare en innovatieve opkweekpartner van o.a. bloeiende planten en diverse jonge groenteplanten. ’Onze innovatieve opkweektechnieken leiden tot een superieur product, daarnaast zorgen onze ervaren teeltteams voor een ideaal en consistent teeltklimaat, opkweek zit in het bloed van dit bedrijf.’ Aldus Peter Kuijvenhoven Manager Operations (Bevo Farms).

Sion maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie ons privacy statement.