Over ons

Sion innoveert,
verbindt en inspireert

De Phalaenopsis continu vernieuwen, dat is onze missie! Ons professionele team van veredelaars creëert iedere dag met veel liefde en passie nieuwe, onderscheidende rassen. Daarnaast presenteren wij ook rassen van andere toonaangevende veredelaars. Kortom, een uniek en compleet assortiment. Voor iedere kweker in ieder marktsegment. Dankzij de sterke basis van onze Hark-laboratoria en productielocaties over de hele wereld – van onszelf en onze partners – zijn wij in staat stekmateriaal en jonge planten te leveren aan kwekers over de hele wereld. Door Phalaenopsis professionals te inspireren met trends en nieuwe rassen en hen met elkaar te verbinden, werken we samen aan een bloeiende toekomst van de Phalaenopsis orchidee. Als betrokken partner streven we ernaar de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. We onderscheiden ons door onze persoonlijke aanpak en onze excellente service. Samen met onze klant zetten we altijd ‘The next step in orchids’!

Scroll

‘Het geheim achter succesvol breeden
is dingen anders zien

Ed Moor, Assortiment / Breeding

Expertise gebundeld tussen Hark en Sion

Veredeling & vermeerdering

Elke dag zet ons team van enthousiaste veredelaars zich met veel liefde en passie in om nieuwe en de meest bijzondere Phalaenopsis rassen te ontwikkelen. Het begint in onze kraamkamer waar een selectie van de meest sterke en onderscheidende moederplanten zijn ondergebracht.

Waar Hark Orchideeën bekend staat om zijn kwalitatieve laboratoriumvermeerdering, staat Sion bekend om zijn onderscheidende veredelingsactiviteiten. Samen bieden we jarenlange ervaring en plantenkennis. Ook maken we met een flinke dosis creativiteit de mooiste kruisingen met onze planten. Ieder nieuw ras krijgt te maken met een flink aantal selectiecriteria. Zo kijken we naar de houdbaarheid, groeisnelheid en -kwaliteit en onderscheidend vermogen in de markt. Door de nieuwste technieken en strenge selectiecriteria blijven alleen de meest onderscheidende en prachtige rassen over. Samen met onze klanten wordt bovendien ieder nieuw ras uitgebreid in de praktijk getest. Met als resultaat zo’n 8 jaar na de eerste kruisingen: de meest bijzondere en onderscheidende Phalaenopsis-rassen.

Zo blijven wij de markt en de consument continu verrassen!

Sion Young Plants Orchidee jonge orchidee plantjes

‘Wij kunnen onze klanten voorzien van teeltadvies, internationale marktinformatie
en helpen bij de keuze van het assortiment.’

Randy van Paassen, Verkoop / Marketing Manager

Together we take

orchids further!

Sion Sales

Uw klant – of deze nu bloemist, tuincentrum, supermarkt of discounter is – wil een passend assortiment. Op basis van onze expertise en internationale marktkennis adviseren wij u graag over teelt en het meest geschikte assortiment passend bij uw klanten. Van uitstekende standaardrassen tot speciale kleuren. Ons doel is om onze klanten zo veel mogelijk te ontzorgen. Door onze persoonlijke relatie, jarenlange ervaring en ons uitgebreide netwerk kunnen wij daarom ook uw internationale partner zijn op het gebied van bedrijf strategische vraagstukken als nieuwbouw. Bovendien kunnen wij advies bieden over planning rond piekperiodes.

Sion staat voor transparantie. Wij testen onze rassen uitgebreid voor u en stellen de resultaten beschikbaar. Ook Plantscout, een tool waarmee u rasseninformatie kunt evalueren en delen, biedt u veel inzicht. Daarnaast bieden wij via Tracking & Tracing data zoals originele plantnamen, herkomst van laboratorium, verspeendatum en unieke nummers per tray. Wilt u meebeslissen over de rassen die we veredelen of ons bedrijf bezoeken?

U bent van harte welkom!

‘Het is onze missie om
de Phalaenopsis continu te vernieuwen!’

Danique Nederpel, Marketing

Let’s become

partners!

Marketing

Sion staat bekend om haar vooruitstrevende marketing en uitingen. Sion is ook graag uw partner in marketing. Wij kunnen u ondersteunen bij het creëren van overtuigende marketingmaterialen. Daarnaast bieden wij op maat gemaakte promotiemogelijkheden voor Sion-variëteiten die perfect aansluiten bij de merken van uw klanten.

Ontdek ook onze Beeldbank, waarin u een prachtige collectie afbeeldingen van onze meest bijzondere variëteiten kan vinden. Deze beelden dienen niet alleen ter inspiratie voor u, maar ook voor uw klanten.

Daarnaast presenteren wij met trots Sion’s Trend Lab, waar we de nieuwste consumententrends in de sierteelt introduceren. We tonen niet alleen deze trends, maar laten ook zien hoe u ze kunt toepassen op Phalaenopsis, waardoor u altijd up-to-date blijft met de laatste ontwikkelingen in de wereld van de sierbloementeelt. Ons Trend Lab biedt tevens regelmatig decor aan inspirerende events voor Phalaenopsis- marketeers.

Samen al meer dan

100 jaar ervaring 

Historie

Het bedrijf HARK bestaat al ruim 115 jaar. Sinds 1904 wordt op dezelfde locatie in Lippstadt, Duitsland al gewerkt met planten. In 1949 legde Fritz Hark, de eerste steen voor het huidige bedrijf. Zijn goede gevoel voor planten, innovatiekracht en doorzettingsvermogen waren de eigenschappen die hem kenmerkten. Met de aanschaf van zijn eerste orchidee ontwikkelde zich een passie voor deze fascinerende planten, een passie die ons tot aan vandaag kenmerkt. In 1967 had HARK een doorbraak in het kweken, namelijk met de eerste roze Phalaenopsis!

Het bedrijf Sion bestaat al ruim 35 jaar. In 1988 stapte Sion als kweker in de wereld van de Phalaenopsis orchidee. Het was toen nog niet mogelijk orchideeën op rasnaam te bestellen. Een groot gemis als je je in de markt wilt onderscheiden en vraag naar jouw rassen wilt creëren, vonden wij. In 1993 is Sion daarom gestart met het veredelen van eigen rassen. En met succes: in 2008 maakte Sion de overstap naar professionele veredeling en vermeerdering van Phalaenopsis. Onze collega-kwekers werden onze klanten. Sion kweekt jonge planten op in Nederland, deze jonge planten vinden hun weg naar kwekers wereldwijd. Vanuit Sion Brazil leveren we aan kwekers in Zuid-Amerika.

In 2021 zijn de krachten gebundeld tussen HARK en Sion. De specialiteiten van beide bedrijven vullen elkaar perfect aan. We hebben sindsdien niet stil gezeten. In 2022 zijn we een exclusieve samenwerking aangegaan met Bevo Farms in Canada. Sion is hierdoor in staat haar klanten naast Phalaenopsis stek in laboratoriumbekers, ook stekmateriaal in plug of halfwas met – of zonder- tak te leveren. Met een lokale levertijd van 2 tot 4 dagen hanteren we een strakke leveringsplanning, met wekelijkse levering het hele jaar door of grote leveringen tijdens piekperiodes zoals de feestdagen.

Samen met onze klant zetten we altijd ‘The next step in orchids’!

Maak jij met ons

’the next step’?

Werken bij Sion

Toe aan een nieuwe uitdaging?

Sion is een inspirerende omgeving voor onze medewerkers. We bieden onze medewerkers volop ruimte voor zelfstandigheid, persoonlijke ontwikkeling en doorgroei. Wij zijn altijd op zoek naar talentvolle starters en doorgroeiers voor uiteenlopende functies.

Sion maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie ons privacy statement.