Over ons

Sion innoveert,
verbindt en inspireert

De Phalaenopsis continu vernieuwen, dat is onze missie! Ons professionele team van veredelaars creëert iedere dag met veel liefde en passie nieuwe, onderscheidende rassen. Daarnaast presenteren wij ook rassen van andere toonaangevende veredelaars. Kortom, een uniek en compleet assortiment. Voor iedere kweker in ieder marktsegment. Door Phalaenopsis professionals te inspireren met trends en nieuwe rassen en hen met elkaar te verbinden, werken we samen aan een bloeiende toekomst van de Phalaenopsis orchidee. Als betrokken partner streven we ernaar de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. We onderscheiden ons door onze persoonlijke aanpak en onze excellente service. Samen met onze klant zetten we altijd ‘The next step in orchids’!

Scroll

Werken bij
Sion

Maak jij met ons 'the next step'?

Toe aan een nieuwe uitdaging?

Sion is een inspirerende omgeving voor onze medewerkers. We bieden onze medewerkers volop ruimte voor zelfstandigheid, persoonlijke ontwikkeling en doorgroei. Wij zijn altijd op zoek naar talentvolle starters en doorgroeiers voor uiteenlopende functies.

Veredeling & vermeerdering

The next step in breeding
De meest onderscheidende en productieve rassen

Sion Breeding

Iedere dag creëert ons team van veredelaars met veel liefde en passie nieuwe en bijzondere Phalaenopsis rassen. Het begint in onze kraamkamer waar een selectie van de meest sterke en onderscheidende moederplanten zijn ondergebracht.

Met jarenlange ervaring, plantkennis en een flinke dosis creativiteit maken we de mooiste kruisingen met deze planten. Iedere nieuw ras krijgt te maken met een flink aantal selectiecriteria. Zo kijken we naar de houdbaarheid, groeisnelheid en -kwaliteit en onderscheidend vermogen in de markt. Door de nieuwste technieken en strenge selectiecriteria blijven alleen de meest onderscheidende en prachtige rassen over. Samen met onze klanten wordt bovendien ieder nieuw ras uitgebreid in de praktijk getest. Met als resultaat zo’n 8 jaar na de eerste kruisingen: de meest bijzondere en onderscheidende Phalaenopsis-rassen.

Zo blijven wij de markt en de consument continu verrassen!

Sion Young Plants Orchidee jonge orchidee plantjes

‘The secret behind successful breeding
is seeing things differently

Ed Moor, Assortment/ Breeding

Sion Sales

Sion’s sales team

Together we take orchids further!

Uw klant – of deze nu bloemist, tuincentrum, supermarkt of discounter is – wil een passend assortiment. Op basis van onze expertise en kennis van de markt adviseren wij u graag over teelt en de meest geschikte assortiment passend bij uw klanten. Van uitstekende standaardrassen tot speciale kleuren. Onze klant zo veel mogelijk ontzorgen, dat is ons doel. Door onze persoonlijke relatie, jarenlange ervaring en ons uitgebreide netwerk kunnen wij daarom ook uw partner zijn op het gebied van bedrijfsstrategische vraagstukken als nieuwbouw.

Sion staat voor transparantie. Wij testen onze rassen uitgebreid voor u en stellen de resultaten beschikbaar. Ook Plantscout, een tool waarmee u rasseninformatie kunt evalueren en delen, biedt u veel inzicht. Daarnaast bieden wij via Tracking & Tracing data zoals originele plantnamen, herkomst van laboratorium, verspeendatum en unieke nummers per tray. Wilt u meebeslissen over de rassen die we veredelen of ons bedrijf bezoeken?

U bent van harte welkom!

‘Het is onze missie om
de Phalaenopsis continu te vernieuwen!’

Danique Nederpel, marketing
Sion Power Breakfast Kirsten Jassies

Marketing

Let's become partners!

Sion staat bekend om haar vooruitstrevende marketing en uitingen. Sion is ook graag uw partner in marketing. Regelmatig organiseren wij in het Sion Trend Lab inspirerende events voor Phalaenopsis- marketeers om met elkaar de Phalaenopsis top-of-mind te houden bij de consument. Daarnaast bieden wij ondersteuning op het gebied van marketing van Sion-rassen door bijvoorbeeld gezamenlijke promotie acties.

Kirsten Jassies tijdens Sion Marketing breakfast Kirsten Jassies tijdens Sion Marketing breakfast Theo-Bert Pot Sion

Sion's Beeldbank

In onze uitgebreide beeldbank vindt u prachtig beeldmateriaal en plant stories van onze rassen. Deze beelden zijn speciaal ontwikkeld voor promotiemateriaal en (online) content voor u en uw klant. Meer weten en/of interesse in onze marketeers events?

Beeldbank

Hark Orchids

State of the art in-vitro lab
Hark_Orchideen_youngplant

Hark Orchids

Na een samenwerking van ruim 20 jaar hebben wij in 2021 onze krachten gebundeld met het Duitse lab Hark Orchids. Hark is al meer dan 50 jaar hét onafhankelijke en betrouwbare in-vitro laboratorium voor veredelaars en jonge plantenkwekers wereldwijd. De specialiteiten van beide bedrijven vullen elkaar perfect aan. Hark staat bekend om zijn kwalitatieve laboratoriumvermeerdering en Sion om zijn onderscheidende veredelings-, verkoop- en marketingactiviteiten. Door onze kwaliteiten samen te voegen, spelen we nog beter in op individuele klantwensen en kunnen we nog sneller reageren op marktontwikkelingen.

Sion’s
Historie

Dame met orchidee op catwalk Sion Flower Dinner 2015 Sion FloraHolland Trade Fair 2012 Orchid Beard Sion Sion wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2013 Sion label met model

The next step in orchids

Het bedrijf Sion bestaat al ruim 35 jaar. In 1988 stapte Sion als kweker in de wereld van de Phalaenopis orchidee. Het was toen nog niet mogelijk orchideeën op rasnaam te bestellen. Een groot gemis als je je in de markt wilt onderscheiden en vraag naar jouw rassen wilt creëren, vonden wij. In 1993 is Sion daarom gestart met het veredelen van eigen rassen. En met succes: in 2008 maakte Sion de overstap naar professionele veredeling en vermeerdering van Phalaenopsis. Onze collega-kwekers werden onze klanten.

Sion kweekt jonge planten op in Nederland, deze jonge planten vinden hun weg naar kwekers wereldwijd. Vanuit Sion Brazil leveren we aan kwekers in Zuid-Amerika. In 2021 hebben wij onze krachten gebundeld met het Duitse in-vitro lab Hark Orchids. De specialiteiten van beide bedrijven vullen elkaar perfect aan.

Samen met onze klant zetten we altijd ‘The next step in orchids’!

Sion maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie ons privacy statement.